Назад

В света на Веда

Частно училище „ВЕДА“ е създадено през 1998 година.

„Вече 22 години създаваме устойчива и иновативна образователна реалност за ученици от 1 до 12 клас, които имат изключително успешна реализация в следващи степени на своето образование.”

Валентина Денчева, Директор

Кои сме ние

Частно училище с изучаване на немски език „ВЕДА“ е съвременен образователен комплекс с ранно чуждоезиково обучение, създаден през 1998 г., за да отговори на все по-високите изисквания на родителите към знанията и уменията на учениците, към учебната среда и не на последно място – към индивидуалните грижи за децата.

Образователен комплекс „ВЕДА“ се състои от целодневна детска градина, основно училище и профилирана гимназия, чиито цели са обучението, възпитанието и отглеждането на детето и ученика от 1,5-годишна възраст до завършване на средното образование.

Защо Веда

Частно училище с изучаване на немски език „ВЕДА“ е образователен комплекс, създаден през 1998 г., в който се образоват и възпитават деца и ученици от 1,5 години до завършване на гимназия. Училището е лицензирано от Министерството на образованието и науката в три степени:

 • детска градина – Заповед № РД 14-96/2003 г. на Министъра на образованието и науката;
 • основно училище – Заповед № РД 14-26/1998 г. на Министъра на образованието и науката и
 • гимназия – Заповед № РД 14-48/2001 г. на Министъра на образованието и науката.

Екип

Екипът на Частно училище „ВЕДА“ работи за развиване на личностния потенциал на всяко дете и ученик, създавайки взаимно доверие между семейството и училището.

Всички учители във „ВЕДА“ са с висше образование и доказани професионален опит и качества. Учителите и възпитателите се подбират чрез конкурс, задължителна част от който е провеждане на практическо занимание с децата или учениците. В училище „ВЕДА“ високо се ценят евристичното мислене и нестандартните педагогически идеи и решения.

Посетете ни

Всичко започва с телефонен разговор или имейл, но най-важното при избора на училище е да го посетите.

С удоволствие ще Ви посрещнем и ще Ви помогнем да усетите от атмосферата на „ВЕДА“.

Обадете ни се по телефона или ни напишете имейл, за да организираме Вашето посещение.

Очакваме Ви!

Връзка с родителите

Образователен комплекс „ВЕДА“ е предпочитано място от много семейства не само заради високите резултати, които постигаме, а и заради ползотворния контакт, който поддържаме с родителите. Ние знаем колко е важна съвместната работа между семейството и училището за пълноценното развитие на всяко дете.

Когато запишете детето си при нас, периодично ще бъдете информирани за развитието и постиженията му както на родителските, така и на индивидуалните срещи.

Ние поддържаме оперативна връзка със семейството по телефона, в писмен вид или чрез електронно съобщение – чрез системата на електронното училище.

Партньори

Сред партньорите на частно училище с изучаване на немски език „ВЕДА“ са:

 • Немското правителство
 • Немското културно министерство
 • Посолството на Германия в София
 • Гьоте институт
 • Софийски университет „Св. Кл. Охридски”
 • Нов български университет
 • Българска асоциация на частните училища (БАЧУ)
 • Европейската асоциация на свободните училища (ЕКНАЙС)